недеља, 15. јул 2012.

Kuhinje - praktični saveti



      Osnovna prostorija u stanu, bez koje ne može da se funkcioniše -  KUHINJA. To  je prostor koji svaka žena, ili muskarac, opremaju prema svom stilu života, ophodjenju prema hrani, prema svojim potrebama...
     Po tom principu, kuhinje bismo mogli svrstati u dve kategorije:



       -kuhinje za porodične ljude
       -kuhinje za poslovne ljude
     U obe kategorije je najbitnija funkcionalnost i mogućnost što laganijeg rada, bilo da je kuhinja od 2,  ili od 10 metara.
      Kuhinje za porodične ljude bi trebalo da budu veće (koliko to prostor dozvoljava). Često ih proširujemo i u predsoblje, ili dnevnu sobu, kako bismo imali što veću površinu za rad. S obzirom da takve žene, ili muskarci, uživaju u spremanju hrane i dobar deo dana provedu u njoj, na prvom mestu je funkcionalnost, pa tek onda sam dizajn kuhinje.
     Što se tiče kuhinja za poslovne žene, ili muškarce, koji žive sami, ili u paru, to su uglavnom manje kuhinje, sa izraženim estetskim dizajnom. Takve kuhinje imaju dosta otvorenih polica, koje služe za razne ukrasne činije, vaze, egzotične začine.  S obzirom na brz život na koji su navikli i kuhinja mora da bude u tom stilu, sve pristupačno i lepo ušuškano.  
     Ali pravi početak razmišljanja o kuhinji bi trebalo da bude ovakav…
     Pre ne tako mnogo vremena, samo su retki, vrlo imućni ljudi mogli sebi da priušte kuhinju iz snova, kuhinju pravljenu baš prema njihovoj želji, prema njihovom prostoru… često je tu bio angažovan i arhitekta, koji je samo za njih pravio idejno rešenje i projekat kuhinje.
     Danas postoje fleksibilni proizvodjači nameštaja, medju kojima smo i mi, koji Vam pružaju svu neophodnu pomoć i podršku, u svakom smislu, da biste i Vi imali svoju KUHINJU IZ SNOVA. Cene su neznatno veće od kuhinja koje dobijete u kutijama i namučite se da biste ih nekako složili i na kraju budete nezadovoljni…
     A prednosti kuhinja po meri su mnogobrojne… ne bih se upuštao u preozbiljnu analizu, ali ću navesti najbitnije:
       -mi visinu radne ploče i visećih elemenata prilagodjavamo visini osobe koja će je najviše koristiti,
         jer je na duge staze, ergonomija vrlo bitan faktor zadovoljstva
       -dimenziju kuhinje prilagodjavamo svakom uglu vaše prostorije, pa nemate ni milimetar prostora koji    
        nije popunjen
       -imamo razumevanja za vaš raspoloživi budžet i dajemo vam besplatno idejna rešenja i korisne
        savete,  da bi to ostala vaša kuhinja iz snova, a da ne premašite budžet   

Нема коментара:

Постави коментар